liljekonvaljen

Senaste inläggen

Av Liljekonvaljen - 23 augusti 2011 22:15


Idag fick jag pratat med min dietist om mina stora problem att klara av sopporna. Jag berättade att jag ersatt med yoghurt + proteindyck och om mitt mående. Hon tyckte att jag hade gjort rätt och det gick bra att fortsätta så men att jag skulle försöka introducera sopporna igen om några dagar om jag kunde. Vi pratade även om vad som kunde vara ett realistiskt vikt mål för mig och vi kom fram till att med min längd på 161 så är 65 kg ett vettigt mål. Jag poängterade starkt att jag inte vill förlora mina former och hon sa att eftersom jag är så målvedveten, motiverad och medveten om vad jag vill hjälper hon mig att styra upp det då om jag inte gör det själv. Fick även hemskickat en liten graf att ha på kylskåpet men hon trodde att min viktminskning skulle gå lite snabbare, det var bara en riktlinje baserad på alla GBP-patienter.


Det blev även lite shopping idag. Nya filtar på Jysk som hade rea. Klart man passar på och så sköna dom var. Barnen fick vars en ny filt dom med. Rosa till dottern och grön till sonen. Sen blev det blommor och pumpor till framsidan av huset också. En grön hängväxt i amplarna och en vit blomma som kompleterade hostan och murgrönan jag har i kruka. Valet blev kanon.MAT:
2 dl vatten + tabletter
Frukost: 1½ dl yoghurt med puré
Mellanmål: 2 dl apelsinjuice
1 dl vatten + tabletter
Lunch: 1½ dl yoghurt med puré

Mellanmål: 2 dl proteindryck
1 dl vatten + tabletter
Middag: 1½ dl yoghurt med puré
2 dl vatten + tabletter
Övrigt: 2 dl proteindryck 

ANNONS
Av Liljekonvaljen - 22 augusti 2011 20:00


Ny vecka och gamla rutiner i mitt nya liv. Dottern iväg till skolan och sen iväg och lämna sonen på dagis. Vi gick i sakta mak och det var inga problem. Jag talade om för fröknarna att jag var nyopererad (berättade inte för vad) och bad dom meddela om dom råkade ut för någon mag eller kräksjuka. Som GBP-opererard är det nått man inte vill råka ut för medans man läker. Sonen var lessen men det är bara andra veckan, och förra veckan var bara halv, efter långa sommarlovet men det var bara att gå, jag vet ju att han lugnar sig efter bara en liten stund. Jag hade dagen för mig själv men klockan 14 var barnen hemma igen.


Väntade på att Aleris skulle ringa men när dom inte ringt och klockan var närmre 18 så ringde jag själv för att förhöra mig så jag inte hade blivit bortglömd men tydligen hade dom ringt kl 16 och ingen svarat, vilket var konstigt för jag var hemma då. Fick i alla fall svar på mina frågor gällande att jag inte klarar av att äta sopporna och skulle ringa dietisten dagen därpå.


MAT:
1 dl vatten + tabletter
Frukost: 1½ dl yoghurt + puré
Mellanmål: 2 dl juice
1 dl vatten + tabletter
Lunch: 1½ dl yoghurt + puré
Mellanmål: 1 dl lättmjölk
1 dl vatten + tabletter
Middag: 1½ dl yoghurt + puré
1 dl vatten + tabletter
Övrigt: 4 dl proteindryck


 ANNONS
Av Liljekonvaljen - 21 augusti 2011 22:45


Andra natten hemma och nu kan jag äntligen sova på båda sidor. Ryggen är ännu si så där men det känns att det är på väg. Frukosten gick bra som vanlig men när lunchen närmade sig fick jag en otrolig ångest och blev illamående bara av tanken på soppa. Jag valde faktiskt yoghurt istället. Till middagen fick jag i mig lite soppa men åter igen kompenserade jag med yoghurt. Imorgon ringer Aleris och då får jag fråga  hur jag ska göra med sopporna.


MAT:
2 dl vatten + tabletter
Frukost: 1½ dl yoghurt
Mellanmål: 2 dl juice
1 dl vatten + tabletter
Lunch: 1½ dl yoghurt
Mellanmål: 1 dl lättmjölk
1 dl vatten + tabletter
Middag: 1 dl soppa + ½ dl yoghurt
Mellanmål: 2 dl juice
Övrigt: 4 dl proteindryck 

Av Liljekonvaljen - 20 augusti 2011 23:15


Första Dagen Hemma och vaknade på tok för sent, barnen brukar inte sova så där länge och själv var jag utmattad efter en natt med många vridningar och ställningsändringar. Sov med en kudde framför mig och ett täcke mellan benen så jag inte skulle rulla över på mage i sömne och kunde fortfarande endast sova på höger sida.


Frukosten gick bra men så kom vi till lunchen. Hade köpt en caribisk soppa o blandade i ägg när den kokade upp för att få mer protein. Det doftade ljuvligt men vilket jobb jag hade att få ner den sen, men det mesta gick efter mycket tvång och så tog jag lite yoghurt för resten. Samma var det med skaldjurssoppan som var kvällens måltid. Jag mådde illa och det växte i munnen och det höll på att komma upp igen. Jag som hade längtat efter sopporna, detta är jättejobbigt.


MAT:
1 dl vatten + tabletter
Frukost: 1½ dl yoghurt
Mellanmål: 1½ dl hallonsmoothie
1 dl vatten + tabletter
Lunch: 1dl soppa ½ dl yoghurt
Mellanmål: 1 dl lättmjölk
1 dl vatten + tabletter
Middag: 1 dl skaldjurssoppa + ½ dl yoghurt
Mellanmål: 2 dl juice
2 dl proteindryck
1 dl vatten + tabletter 

Av Liljekonvaljen - 19 augusti 2011 18:30


Första dagen efter
operationen av mitt nya liv. Svårt att sova då jag bara kunde ligga på höger sida. Vänster axel kan man normalt inte sova på efter en gbp och inte heller jag och min fibro sa ifrån om att höger axel fått nog. Jag vankade upp och pratade med sköterskorna några gånger som hittade en citodon till mig. Men jag var ändå på fötter strax innan kl 06 för jag ville inte slåss om duscharna utan gick in och duschade i lugn och ro och bytte om till mina egna kläder, min nya gråa pyjamas och mina gråa inneskor. Det var så skönt. Sen lite dricka och promenera och vila lite.


Smärtan dagen efter var inte alls så farlig vilket gladde mig, min stackars granne var nämligen inne på sin 3:e dag på vårdavdelningen och skulle inte få komma hem över helgen. Jag hade trots att jag försökt slå dövörat till försökt att undvika att lyssna på när läkare och sköterskor var inne och hennes man på besök. Hade väldig ångest för att det skulle hända även mig. Fick senare veta att hon hade en annan sjukdom som gjort att hon fått komplikationer. Stackars Tjej!


Frukosten serverades vid 8-tiden, min första måltid på länge. 1½ dl yoghurt. Skulle ätas upp med tesked på 45 minuter och det var precis jag klarade tiden. Fick även juice som jag drack någon timme senare och sedan var det dags för soppa. Första gången jag åt fisk&skaldjurssoppa i hela mitt liv och den var riktigt god med smak av gröna ärtor. Fick även en proteindryck till hemresan samt 1 dl lättmjölk som mellanmål.


Och vips så stod mina barn i öppningen till fikarummet där vi satt o väntade på att bli hämtade. Jag fick tårar i ögonen. Mina fina dotter och min fina son. Dom andra mammorna som även dom saknade sina barn blev också rörda. Jag tackade för mig och det bar av hem. Så skönt att komma hem och jag installerade mig snabbt i soffan och bara njöt.


Till middag gjorde jag tomatsoppa som är både min och barnens favoritsoppa men mådde väldigt illa och barnen hade ätit upp och lämnat bordet långt före mig, det var med tvång jag fick ner det. Hoppas det går lättare sen.


Det var en ren fröjd att gå och lägga sig i sin egna säng med egna lakan och egna dofter och sonen som kurade in sig till mig. Jag fick lägga en kudde mellan oss för han brukar vara otroligt duktig på att slänga benen över mig nattetid och kryper alltid närmre och närmre. Kanske inte så bra nu med 5 operationssår på magen att få en liten spark där. Sömnen infann sig i princip i samma stund som lagt mig tillrätta och stängde ögonlocken. 

Av Liljekonvaljen - 18 augusti 2011 22:45


Då var det
dags. Operationsdagen jag väntat på så länge. Upp tidigt och fick i mig ett glas vatten innan kl 06 så vilket var min sista tid att dricka. Väckte Mamma som ställt upp som barnvakt. Väckte sedan samt pussade och kramade barnen och sedan ut till väntande bilen.


Resan gick bra men med många tankar i huvudet. Jag kunde fortfarande dra mig ur, var jag säker på att jag verkligen ville, fördelar, nackdelar osv. Trafiken var minst sagt långsam så det lönade sig att vara ute i god tid för jag kom fram precis i tid.


När jag kom upp hittade jag snabbt en sköterska eftersom jag missat scrubben men det var inga problem. Jag blev invägd och hamnade med kläder på 92,5 kg vilket ger ett resultat av -14,8 kg. Långt över vad jag skulle gå ner så jag är jättenöjd och fick lite beröm dessutom så det var kul. Därefter fick jag kläder, scrubb och rum (singelrum). Tyvärr fick man inte ha anhörig eller annat sällskap med sig vilket man fick förrut så därefter var jag ensam vilket kändes lite jobbigt då jag inte var inställd på det.


Narkosläkaren kom och pratade med mig efter scrubb och klädbyte och jag fick veta att op tiden var kl 10:30. Beslöt mig då för att sova en stund. Stördes några gånger av sköterskor som kom med dropp och piller och som tog diverse tester och vips var det dags att gå ner till operationen. Jag hjälpe till att köra ner sängen med en sköterska. Fick vänta några minuter innan en annan sköterska kom och hämtade mig, sen gick det fort. In i oprummet, upp på bordet, på med elektroder, syrgas-mask, ben o armar lindades och jag valde att blunda och efter en stickande känsla satte narkosen in.


Jag vaknade upp på uppvaket, illamående och hade ont så fick omgående intravinös (IV) medicinering. Jag behövde ytterligare lite smärtsillande efter det, sen ville jag upp och gå. Kom 2 meter till närmsta fåtölj och där sov jag en stund för att sedan komma in till mitt rum igen. Där fortsatte jag sova så gott jag kunde, men var uppe och gick en gång i timmen.


Efter någon timme fick jag igång mobilen och svarade väldigt kort på några sms. Orkade med svar som "Ja", "Bra" osv, mest för att ge ett livstecken. Jag mådde väldigt illa och hade otroligt ont. Såklart gjorde min fibromyalgi sitt till men jag fick bra hjälp med mer IV medicinering samt syrgas i grimma så det blev hanterbart. Skulle ljuga om jag sa annat än att jag var medtagen och hade väldigt ont i magen men inte värre än att det gick att uthärda. Natten kom och jag var uppe och gick några gånger medans natten sakta återgick till ny dag. 

Av Liljekonvaljen - 13 juni 2011 14:30


Idag var det
dags för det stora beskedet. Var jag godkänd för en operation eller inte. Aleris i Lund var stället och blev vänligt emottagen och fick tagit vikt och mått. Jag hade ätit upp mig lite, planerat såklart och hamnade på vikten 107,3 kg. Därefter var det ett informationsmöte med först läkare och sedan dietist och ytterligare väntan på att få tala med läkaren privat. När jag kom in frågade läkaren mig om jag var säker. JA svarade jag och så var det klart, jag uppfyllde alla kriterier. Vilken lycka !!!


Min målvikt blev satt till att gå ner till 98 kg, dvs 9,3 kilo. Start imorgon som blir första dagen på mitt nya liv !! 

Av Liljekonvaljen - 1 januari 2011 14:15


 
Datum  Badminton    Zumba    Pushups    Situps    Bäcken   Rygglyft    Benlyft   Övrigt   
120125 20 min15x250x230x420x215x4 
120122       Pers. Tränare
120121       Pers. Tränare
120120       Pers. Tränare
120115 40 min15x250x230x420x215x4 
120113 40 min12x250x230x320x215x4 
120111 20 min10x250x230x315x215x4 
1201091 timme       
120107 25 min10x250x225x315x215x4 
120105 20 min10x250x225x310x215x4 
1201031 timme       
120101  20 min10x2 25x4 25x210x212x4 
111230  20 min 10x1  25x2  25x1 10x1 12x2  
111227 1 timme       
1112201 timme       
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         


 

Presentation

Träning

Viktiga Datum

1/2 - 12 - Nagelbygga
2/2 - Till Stockholm
3/2 - Fotografering
4/2 - Kryssning
6/2 - Hem från Stockholm
11/2 - Hässleholm Jo-Anna
18/2 - 40 års Fest
25/2 - 74 års Fest

Vikttabell

                  

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012
>>>

Länkar

Senaste inläggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kategorier

Arkiv

Gästbok

Besöksstatistik

Sök i bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se