liljekonvaljen

Senaste inläggen

Av Liljekonvaljen - 4 november 2011 12:48


Det blev en liten paus i mitt bloggande, jag har verkligen inte varit motiverad. Förmodligen för att det går så sakta med vikteriet nu vilket ändå är huvudsaken till att jag skriver. Det har inte hänt så mkt heller, bakat, varit och simmat med barnen, haft Mamma på besök en del och lite sånt, varit på bio och även IKEA fick sig ett besök, men mest har vardagen gått sin gilla gång. Den är dock mycket lättare och roligare sen jag fick starkare värktabletter. Jag orkar verkligen så mycket mer och har börjat någon sorts höst/inför jul städning, tvätten kommer undan direkt osv och jag är inte längre lika trött dagtid. Däremot har jag börjat frysa, vilket är vanligt när man går ner i vikt samt att jag är frusen rent generellt men har ju inhandlat några gosiga filtar som jag kurar in mig under.


Och då har vi kommit fram till den tråkiga biten, dvs dagens resultat för det är minst sagt tråkigt att vågen bara landade på 83,6 kg. Det blir ett resultat på -0,2 kg på två veckor då jag förra vägdagen landade på +/- 0 kg. Jag är jättemissnöjd men vet att jag inte kan göra nått annorlunda och jag vet att det kommer men jag hade en önskan att väga under 80 kg den 24-28 november då jag ska på fest och det känns inte som att det är ett realistiskt mål längre då det endast är 3 veckor kvar. Tråkigt men lika bra att förlika sig med det.


  

Allmänt · GBP · Vikt
ANNONS
Av Liljekonvaljen - 20 oktober 2011 08:47


Nu har det gått över 2 månader sen min operation. Ska jag vara helt ärlig går viktnedgången sämre än förväntat men jag vet att det är mer hälsosamt att inte rasa i vikt och att jag kommer att nå mitt mål förr eller senare oavsett så jag tröstar mig med det.


Min läkare ringde imorse på avtalad telefontid. Vi gick igenom min värkmedicin och jag har nu fått en starkare tablett att ta dom dagar dom vanliga tabletterna inte fungerar. Känns jätteskönt för nu kanske jag kan återgå till jobb på måndag. Jag har varit hemma flera veckor nu då jag knappt ens kommer ur sängen och än mindre kan cykla till och från dom båda stationerna. Men nu finns det nytt hopp.


Idag är det vägdag igen och dagens vikt landade på 83,8 kg vilket då ger resultatet -0,7 kg. Känns väl okej, alla minus är minus eller hur. Börjar fundera på om jag äter fel men mäter ju upp alla mat o äter inget fett eller socker så det vet jag egentligen att jag inte gör. Får väl förmoda att matspjälkningen inte blev så förbättrad som jag önskade eller att den skulle bli.VIKTINFO:
Startvikt: 107,3 kg
Operationsvikt: 92,5 kg
Dagens vikt: 84,5 kg
Totalt Resultat: -23,5 kg
Dagens Resultat: -0,7 kg   

Allmänt · GBP · Vikt
ANNONS
Av Liljekonvaljen - 14 oktober 2011 09:01


Fy för vilken
morgon. Såklart var det segt att gå upp. Sonen sov så gott i min famn så honom ville jag ju ligga kvar hos men gick till sist upp och in till dottern för att kolla hur det gick där. Jag har ju en extradotter ibland som sover här ganska mycket och dom två hade lyckats stöka upp rummet nått så rejält och jag är så trött på det. Jag är ingen städerska och dom ska städa upp efter sig vilket dom också fick sätta fart och göra. Samtidigt måste barnens hår sättas upp eftersom det finns löss på skolan, dotten har haft och är behandlad men håret ska upp ändå och hon ville ha fläta, tar också sina minuter med hennes långa hår.

Såklart blev dom inte klara med rummet innan dom skulle gå till skolan och just när dom ska gå kommer min dotter på att hon inte hade gympa-kläder?! Dom frågade jag efter igår och då sa hon att dom var kvar på skolan så det hade jag ju släppt tankarna på. Detta blev droppen för mig. Stress, stress, stress. Så, det blir inget bad idag. Man kan inte få vara hur slarvig som helst (detta är genomgående för henne och hon kommer inte lära sig om jag inte sätter gränser). När hon kommer hem ska hon istället ställa iordning på sitt rum inför helgen. Ikväll ska hon sova hos sin kusin det får vara det roliga hon får idag när hon är så slarvig.

Tyvärr brister det ju i att jag inte kommer iväg till simningen men jag kan inte åka dit och slappna av och njuta av bad med barnen när jag är så besviken på henne. Jag orkar inte med stress och röra när jag har så här ont och är så här trött, så enkelt är det och hon får bidra med sitt. Hon är 9 år så sitt rum kan hon i alla fall ta ansvar för samt att hålla koll på gympa-påse och skolväska.

Av Liljekonvaljen - 13 oktober 2011 10:58


Då har det
gått ytterligare en vecka o den har väl mest inneburit en massa värk för min del, hur tråkigt jag än tycker att det är att nämna så är det så det är. Bara att komma ur sängen tar så mycket energi att jag knappt kan frambringa den och jag liter av konstant trötthet. Jag tillhör absolut en av dom personer som inte tycker om hösten. Kylan gör att värken blir värre vilket gör mig trött och med operationen i bagaget som också gör mig så trött att jag skulle vilja sova dygnet runt. Glad att jag har barnen som håller igång mig.

Vägdag idag oavsett hur trött jag är, tur man har några rutiner man följer i alla fall. Vikten landade på 84,5 kilo alltså ett resultat av -0,8 kilo, alltså helt okej. Önskar så att jag kunde frambringa mig att motionera mer, gärna ha någon att promenera med för jag tycker det är så sjukt tråkigt att gå själv, iaf till en början, när jag väl kommer igång så går jag oavsett, då kan inget hindra mig, inte ens tröttheten. Nåja, ska iväg o bada med barnen imorgon och ska simma några längder, är det fint väder så promenerar vi dit och vips så blir det ännu mer motion.

VIKTINFO:
Startvikt: 107,3 kg
Operationsvikt: 92,5 kg
Dagens vikt: 84,5 kg
Totalt Resultat: -22,8 kg
Dagens Resultat: -0,8 kg


  

Allmänt · GBP · Vikt
Av Liljekonvaljen - 6 oktober 2011 11:57


Då var det
veckans vägdag och vågen stannade på -85,3 kilo. Det känns så otroligt skönt att vara förbi 86-målet jag hade satt upp för mig själv. Så här lite har jag inte vägt sen sonen föddes. Det är en underbar känsla, trots att jag fortfarande är överviktig så är det ändå mindre än förrut. Resultatet blev alltså på -0,9 kilo.

VIKTINFO:
Startvikt: 107,3 kg
Operationsvikt: 92,5 kg
Dagens vikt: 85,3 kg
Totalt Resultat: -22,0 kg
Dagens Resultat: -0,9 kg


 

Allmänt · GBP · Vikt
Av Liljekonvaljen - 5 oktober 2011 21:58


Äntligen har mitt envisa sår läkt så pass att jag kunde ta mig till badhuset. Hittade inte min baddräkt och det kändes lite sådär att behöva ha bikini (ifall någon ser ärren) men det gick ändå bra. Jag försöker skita i dom dumma tankarna. Sonen har aldrig badat på badhuset innan pga att jag inte trivts att gå dit pga min övervikt så han var lite svårflörtad först och rent av arg när jag lurade in honom i duschen, men när vi kom till babybassängen så tog det inte många sekunder innan han var i och en stund senare plaskade vi runt i barnbassängen, lite trevande och fastklamrad i mig först men sen for han runt så lycklig. Dottern som tjatat länge att vi skulle gå tyckte det var minst lika skoj. Några timmar gick o vi nyttjade även bastun även om jag gärna stannat kvar i några minuter till. Därefter fick dom vars en glass.

Vi åkte sen till biblioteket där vi efter mycket letande äntligen hittade något som dottern kunde tänka sig att läsa. Hon har höga krav men jag tror det blir superbra, annars får vi helt enkelt göra ett nytt försök tills vi hittar nått hon vill läsa.

Maten går det bra med men jag glömmer ofta bort mig och äter lite för fort, bara för att det går så bra men försöker lära mig. Sötsaker håller jag mig aktivt ifrån, är inte sugen på att dumpa och har inga problem med det heller, är inte sötsugen helt enkelt. Vart iofs sugen på en glass idag i affären. Sia har kommit ut med kladdkaksglass och kladdkaka och glass älskar jag, kombinationen måste vara som en symfoni av smaker i munnen. Men som sagt, inga sötsaker här inte. Och imorgon är det vägdag, hoppas på ett ok resultat.


   

Av Liljekonvaljen - 29 september 2011 15:00


Jag har inte alls varit motiverad att skriva på ett tag. Förra vägdagen hade jag bara gått ner 0,1 kilo och var ganska missnöjd och sen har jag börjat jobba vilket också tagit på krafterna såklart och på tiden. Denna vägdagen gick det så mkt bättre och vågen landade på 86,2 kilo och alltså ett resultat på -1,2 kilo. Alla resultat över -0,5 kilo känns bra, allt över -1 kilo känns underbart.

Något som är mindre bra är att jag cyklade o krockade med en bil som körde upp helt fel o mitt framför mig häromdagen så att det segläkta såret på magen gick upp lite igen och jag blev rejält mörbultad och nu dröjer det ännu längre till jag kan börja simma.


VIKTINFO:
 

Startvikt: 107,3 kg
Operationsvikt: 92,5 kg
Dagens vikt: 86,2 kg
Totalt Resultat: -21,1 kg
Dagens Resultat: -1,2 kg


 Allmänt · GBP · Vikt
Av Liljekonvaljen - 19 september 2011 21:41


Då var jag tillbaka på jobb, efter nästan 3 månaders ledighet. En helt underbar ledighet men allt gott har ett slut. Såklart började morgonen med försovning på 30 minuter, tid jag inte har råd att förlora på morgonen så det blev lite stressigt. Som om inte det räckte så fick dottern för sig att hon inte skulle ha sin vanliga cykel och började strula så jag fick lämna sonen för att återvända hem och kolla så att allt gått bra innan vi kunde cykla till skolan. Jag cyklade sen vidare mot tågstationen, och hör någon järngrej som faller i marken men eftersom jag är precis vid ett bygge tror jag att det är nått jag cyklat på men inser när jag kommer till stationen att det är min låskolv, så upp och tillbaka och plocka upp den och återvända till stationen. Uppe på perrongen lyckas jag ta fel jojokort så släppte en kille framför mig och såklart tog han hur lång tid på sig som helst och hur stressad är man på en skala när tåget står på perrongen. Detta tåget brukar dock vara i god tid och står länge på stationen och till slut fick även jag en biljett och kom ombord, alldeles varm och helt slut, ont överallt för jag hade ju inte hunnit ta mina tabletter innan jag kom iväg. Mådde dock väldigt bra i mitt psyke, 20 kilo lättare sen sist jag åkte den sträckan, jag kände mig som en i mängden, kände mig normal och ville inte bara försvinna och gömma mig utan vågade möta folks blickar.


Väl på jobb hade min chef glömt att jag skulle dyka upp idag men blev glad att se mig. Jag fick gjort en hel del och styr upp allt i vanlig ordning. Stackars karlar som inte klarar att reda ut enkla saker som hur man lägger upp kampajer i en Webshop och underhåller ett Tradera-konto. Tur dom har mig som kan komma och inte bara avlasta dom utan att även få ordning på det. Det var skönt att vara tillbaka och min arbetsplats är minst sagt rolig. Det blir många härliga skratt under en dag.


Hemfärden blev mycket lugnare och jag var inne om dotterns skola och pratade med fröken om att dottern ska vara ledig några timmar imorgon. Fick även påmint henne om att hon skulle låna hem ny bok vilket jag gjorde rätt i för hon läste ut den hon hade hemma idag. Pratade även lite med fröken om klassens traditionella luciafirande som jag brukar ordna, hon var positiv till det så vi ska se vad vi kan arrangera. Vi cyklade sen och hämtade sonen som tydligen inte ätit på dagis och han var såklart svullen på vänster sida i halsen så han åt bara glass när han kom hem, stackars liten att hans hals inte ska få vara bra någon gång. Han däckade långt innan sovdags vilket gav mig en stund att slappna av i soffan. Sen var det läxläsning för hela slanten och nu sover alla förutom jag, tom hunden ligger utslagen i sin säng och jag ska snart göra detsamma.


Det gick trots allt bra idag med maten och det kommer nog att funka att äta lunch när jag kommer hem och bara ett mellanmål på jobb, enklast så faktiskt. Och det var allt för idag. Sängen lockar... 

Presentation

Träning

Viktiga Datum

1/2 - 12 - Nagelbygga
2/2 - Till Stockholm
3/2 - Fotografering
4/2 - Kryssning
6/2 - Hem från Stockholm
11/2 - Hässleholm Jo-Anna
18/2 - 40 års Fest
25/2 - 74 års Fest

Vikttabell

                  

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012
>>>

Länkar

Senaste inläggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kategorier

Arkiv

Gästbok

Besöksstatistik

Sök i bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se